Ekstrabarn – selvvalgte familiemedlemmer

Jeg knytter meg sterkt til enkelte personer, og vår familie er veldig stor, bred og for oss unik. Den består ikke bare av våre biologiske søsken og deres familier, våre foreldre og andre nære biologiske relasjoner. Vi har også gjengen, også kalt familiegjengen, som er barne- og ungdomsvenner og deres ektefeller og barn. Våre barn har et slags «søsken»-forhold til de andre barna, noe som gleder oss veldig. De trives i hverandres selskap, støtter hverandre og finner på ting sammen. Det er vårt håp for fremtiden at de alltid vil ha hverandre med seg i sine utvidede familier.

En gjeng hopper sammen i solnedgang

Gratis bilde fra Belle Co

Underveis har jeg også fått noen ekstra «søstre» – særdeles gode venninner der ting bare klaffer! Vi er både like og ulike på alle områder, kan ha det kjempegøy sammen og være alvorlige sammen. Disse venninnene er kjempeviktige for meg i min hverdag!

Vår kjære tante E er barnas tante på alle måter, unntatt biologisk. Hun er en kjær venninne som har vært med fra videregående, selv om det er en rar historie underveis der. Tante E er fantastisk å ha i livet, støttende for både oss og barna, og er superglad i barna våre! Et vennepar har gått under ekstramamma og ekstrapappa, og deres døtre har alltid vært våre barns søstre. Barn trenger folk rundt seg som er glad i dem, enten det er for en liten stund eller over mange mange år! Våre er heldig som har mange personer rundt seg som de kan kontakte for å få støtte, hjelp, omsorg og selskap, og som tar dem imot med åpne armer! Vi som foreldre er utrolig glade for at dette er noe vi har kunnet gi barna våre!

Hvem er mine ekstrabarn?

Men så er det mor da, altså meg, som tar til meg litt ekstra barn underveis. Noen har vært en del av familien i mange år, men har ikke lenger det samme forholdet til våre barn, mens andre nå er en fast del av kjernefamilien. Som dere kanskje skjønner, så har disse ekstrabarna startet som venner av mine egne barn. Særlig venner av eldstemann har vært mine «døtre» og «sønner» underveis i oppveksten, men også venner av de to andre. Jeg fikk klemmer av to av guttene i klassen til mellomste hver gang jeg så dem, også da de var på kjøpesenteret på shopping med andre kompiser – helt utrolig hyggelig! En jente gir meg fortsatt klemmer når jeg ser henne, selv om vi sjelden treffer hverandre idag. Her forleden var hun sammen med venninner jeg ikke har møtt, og hun hoppet opp og ga meg en god klem – en helt fantastisk følelse å kunne være noe positivt i andres liv!

Et tyggishjerte fra gata
Fant et hjerte på min vei, formet av tyggis

Vår ekstra datter – storesøster H

Jeg har nå fire barn, for ungene fikk en storesøster for rundt 5 år siden, da vi tok litt ekstra vare på noen jenter som jobbet i stallen der min datter var ansatt. De bodde langt hjemmefra og vi åpnet vårt hjem for dem så de kunne få litt familietid, spillkvelder, gode middager og samtaler. Storesøster H ble værende lengst og var den vi fikk best kontakt med, og som også etter avsluttet læretid kom på middager, spillkvelder og overnattinger. Og ja, mor til storesøster fikk tidlig beskjed om at H nå var en del av familien vår 🙂

Hun bor et godt stykke unna i dag, men kommer på besøk allikevel. Og vi er enige om at hun må ha faste overnattingsbesøk når hun flytter enda lengre unna! Hun var på besøk her for ikke så lenge siden og det varmer hjertet mitt når hun sier at hun må plage sine småbrødre litt og tvinge dem til å ha spillkveld (ikke at det er så mye tvang, for de synes det er hyggelig å være sammen med henne). Og når de tuller og tøyser sammen (hun vekket blant annet minstebror med kaldt vann så hun skulle slippe å spise frokost alene), og hun sier hun er så glad for at hun kan komme og ha slike stunder med oss – smelt! Hun eier også «barnevoffsen» min (aka «barnebarn»), en nydelige og kosete bordercollie som kommer på besøk og er hos oss stadig vekk. Storesøster er veldig glad i sine småsøsken, og ringer også meg om det er noe hun trenger å snakke om. Det er jo veldig koselig!

Bordercollie
Min lille «barnevoffs» – smelt!

Hjertet mitt har så mange å være glad i, og jeg er så happy for å ha alle ekstrabarn og valgte familiemedlemmer rundt meg. Jeg er lykkelig for at barna har mange som ønsker dem godt rundt seg, og jeg unner alle å samle slike mennesker rundt familien sin.

Hvordan ser din familie ut? Har du også selvvalgte familiemedlemmer og ekstrabarn? Er du «filletante» til noen?

Meld deg inn i nyhetsbrevet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *