Er jeg fornøyd med det nye kjøkkenet?

Å, himmel, jeg er så fornøyd! Det er så deilig med masse lys, mengder av plass, benkeplass til alle som vil delta, en diger vask og to ovner! Skap til kjøkkenmaskinen så den ikke synes til daglig og ikke minst er jeg happy med krana som har touchfunksjon!

Det var mange indre diskusjoner med meg selv, utallige tegninger før endelig bestemmelse og flere diskusjoner med mannen. Usikkerhet rundt farger på vegg, gulv og skap… Tvil om benkeplate og vask… Har du pusset opp kjøkken, så kjenner du igjen disse punktene! Det er så mange valg, så mange muligheter og så innmari mange løsninger. Bare tanken på at du skal bruke så mye penger og så ende opp med noe som ikke fungerer allikevel – ikke en god tanke! Derfor er jeg enda mer fornøyd med det nye kjøkkenet som fungerer som det var tenkt!

Må dessuten skryte masse av mannen – han har jobbet i mange timer for å bygge opp kjøkkenet. Joda, vi andre har hjulpet til med maling, skruing av skap og skuffer, rydding og fiksing, og vi fikk hjelp av et par kompiser underveis, men han har lagt ned enormt mange timer for å få det ferdig.

Utrolig glad for at jeg valgte glassplater bak koketopp og vask! (og ja – komfyrvakten må på plass)

Hvorfor valgte vi IKEA-kjøkken?

Vi endte jo opp med et IKEA kjøkken, og det er det flere grunner til:

  • først av alt – prisen! De er jo blant de aller rimeligste alternativene
  • enkelhet! IKEA har gode forklaringer og du klarer fint å montere opp alt selv
  • kjennskap! Vi har satt opp flere IKEA-kjøkken fra før, og har derfor kjennskap til disse fra før
  • kvalitet! Ettersom vi allerede har satt opp flere IKEA kjøkken, vet vi at kvaliteten er god på hengslene og skapene. Vi har aldri valgt hvitevarer eller lys på kjøkkenet fra IKEA, så disse kan jeg ikke si noe om.

Når du velger grunnløsning og skap, kan du jo leke med alt annet! Ingen sier at du må være tradisjonell verken på håndtak eller benkeplate, fronter eller hyller – eller på farger! Det er mange muligheter! Jeg digger fargerike kjøkken med masse planter, særegenheter og artige løsninger, men jeg er ganske så tradisjonell, liker rene linjer på ting og ønsket et enkelt kjøkken. Men det vil komme opp en hylle eller to etterhvert, men må bestemme meg først. Og dessuten tror jeg at jeg må overtale mannen til å bygge de til meg, for jeg vil ta opp ask-fargen fra skapene over vasken og jeg har ikke funnet noe som ligner i ferdige varianter. Så om du vet om noen hyller i lys ask – gi meg en liten pip, er du snill.

Skap for å skjule kjøkkenmaskin og airfryer
Kjøkkenskap for å skjule maskiner, med hyller til kokebøker. Har satt kjøkkenmaskin og airfryer på trefjøler for enkel forflytting. På bakveggen i skapet er det stikk-kontakter!

Utstyrsvalgene våre og hvorfor det ble akkurat dem

Håndtakene jeg valgte er fra IKEA. Forskjellen på de jeg fant et annet sted og de som IKEA har, er så liten at jeg ikke følte at dobbel pris var verdt det.

Benkeplaten bestilte jeg fra Easystone og var kanskje det er jeg var mest spent på – den hadde jeg nemlig ikke sett før den kom for montering! Kun sett bilder på nett!! De har jo et lager der du kan dra og se på de ulike benkeplatene, men dit kom jeg meg aldri… Men jeg er skikkelig happy og fornøyd med den også! Jeg har valgt en benkeplate i kvarts, da jeg ønsket en hvit og så godt som vedlikeholdsfri benkeplate som var stein og god å bake på. Kvarts er lettere å ta vare på enn naturstein, og denne har noen små «marmorerte» streker, men rolig nok til at jeg liker den godt. Tørker av den hver dag med fuktig klut, og har vært over med svamp på flekker som sitter bedre. Kjempegod å bake boller på!

Min kule kran minner meg litt om et romskip (altså, min hjerne og fantasi fester ideer og bilder på de rareste ting). Det passer jo bra nå kranene på badet minner meg om tekanner! Jeg fant en utgått utgave av Zedra Touch som jeg fikk til rabattert pris – innmari glad for prisreduksjonen der altså! Funker kjempebra. Trenger bare touche den, så renner vannet. Tenk deg når du lager kjøttboller, baker eller har blitt grisete på hendene – da behøver du ikke ta på krana for å kunne vaske hendene dine!

Nisje med havstorp skap, oppvaskmaskin, ask dører og vask
Kaffemaskinen har fast plass, men ønsker meg en hylle med skuff til kaffekapslene.

Kjøkkenkummen ble et diskusjonstema for mannen og meg. Jeg ønsket meg en stor vask, han mente den ble for stor.. Men happy wife, happy life?! Jeg fikk min store vask, en Blanco Etagon, og var en periode redd for at den kom til å virke gedigen, for den er stoooor – 70 cm. Men herlighet så fornøyd jeg er! God plass til å vaske hva som helst uten å måtte krangle med ting. Og plass til å tørke ting som skal til resirkulering og fortsatt ha masse plass til å vaske opp eller hente vann. 5 kg poteter i båter fikk også plass i vasken da jeg skulle lage ovnsstekte poteter. Mannen fornøyd nå? Jupp!

Hva mer??? Jo, mannen var på tur og kom over en kombiovn på tilbud. Jeg var forberedt på å vente med å kjøpe den inn, men er desto mer fornøyd med den på plass. Det er skikkelig deilig å kunne bruke to ovner når jeg lager mat til mange, og ungene synes mikrodelen funker supert. Og kjøkkenet ble mye mer ferdig når det ikke bare var en åpen hylle i skapet.

Høyskap med kombiovn og ovn og skap ved siden av, havstorp
Her ser du også vår lille hylle til pizzafat.

Vi valgte endevegger som går fra gulv til tak fordi vi syntes det ble finest og en god avslutning på kjøkkenskapene.

Vi har fortsatt en del igjen å gjøre, som å fikse noen hull i taket fra den gamle veggen og gamle ledninger som gikk der. Vi må male taket videre inn i stua – det blir jo et skille mellom gammel takmaling og ny. Og så mangler det litt silikonfuger og et eller annet på gulvskillene, en liten list eller to, noen hyller og ikke minst gardiner… Men det kommer etterhvert!

Vi er i alle fall fornøyd med funksjon, utseende, benkeplass og lagring!

Det var min lille kjøkkenoppdatering – hva synes du?

Ønsker deg en flott dag!

Meld deg gjerne på nyhetsbrevet mitt for å holde deg oppdatert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *