Opplev naturens helbredende magi

Jeg så nylig en video, enten TikTok eller Instagram Reel, som gikk ut på at nordmenns løsning på alt er å gå en tur. Kjeder du deg – gå en tur. Er du lei deg – gå en tur. Hjertesorg – gå en tur i skog og mark. Gå ned i vekt – gå en tur. Frustrert og sint – gå en tur. Glad og lystig – gå en tur. Sliter med søvn – gå en tur.

Og nordmenn er jo et tur-folk, om vi kan kalle oss det. Vi går korte og lange turer, for både kos og trening. Det er en form for egenomsorg her i landet – det å gå tur. Fra vi er små lærer vi at det er positivt å være ute, det er positivt å gå tur og det er positivt å bruke naturens ulike arenaer. Vi går turer i skogen, på fjellet, langs havet og over viddene. Vi utforsker myrer, innsjøer, utsikter og går gjerne utenfor opptråkkede stier. Vann skal overvinnes, enten du må bevege deg over en elv i fjellet eller du velger å isbade om vinteren.

Kjenner du deg igjen i dette? Jeg kan absolutt kjenne meg igjen i dette. Det er mange turer som er gått fordi jeg har opplevd en av de overstående eksemplene. Fungerer det alltid? Nei, så definitivt ikke. Men det er stort sett alltid bedre når jeg kommer hjem igjen, særlig om det er triste og kjipe ting som ligger til grunn. En god tur i skogen eller ved sjøen, med tårene trillende nedover kinnene gjør ting litt lettere å hanskes med enn om jeg blir sittende i sofaen hjemme.

Du finner ro, kjærlighet og fascinasjon om du tar en tur ut i naturen

Naturen er et sted vi vender tilbake til for å finne helbredelse, ro, og kjærlighet. I en hverdag der vi stadig møter økende stress og forpliktelser, blir det viktigere enn noensinne å finne ulike metoder for stresslindring og ulike steder der du faller til ro. Bruk naturen og dra nytte av den utrolige magien den har!

Naturen har en egen form for helbredende magi som gir deg muligheter til å finne roen, fascinasjon for omgivelsene og indre helbredelse. La den omfavne deg med kjærlighet når du trenger det mest, enten du vil oppleve det alene eller sammen med andre!

Stein formet som et hjerte, funnet ute i naturen
Jeg ser hjerter ute i naturen stadig vekk – magien og kjærligheten naturen har å gi finnes der ute om du legger merke til den

Naturens Helbredende Kraft

Når du er urolig til sinns, lei deg eller tankene veier for mye, har naturen en unik evne til å bringe ro til sjelen, fjerne de tunge tankene for et øyeblikk og bedre humøret – om du lar deg fascinere av naturens tegn. Fra myke, susende blader på trærne i skogen til beroligende bølger ved stranden, tilbys du et terapeutisk miljø der stress, angst og bekymringer kan lindres litt. Det vil ikke si det samme som at alt det negative forsvinner på magisk vis, men du vil i alle fall kjenne en lettelse for en liten stund.

La naturen omfavne deg med frisk luft, fuglesang, frodig landskap og spennende naturlig kunstverk slik at du kan gjenopprette balanse og indre fred og ro. Både skogen, toppen av fjellet, stranden, svalbergene og selve havet gir utallige muligheter for å drive med meditasjon og mindfulness.

Ender som svømmer i en elv under noen trær

Hvordan finne roen?

Føler du deg overveldet eller rastløs? Da er naturen det ideelle stedet å finne roen. Forestill deg en spasertur i skogen, helst på et rolig sted. De mektige trærne, med rolig sus fra bladene veileder deg til et indre sted av stillhet. Lukk øynene og lytt til omgivelsene. Hører du en fugl – hvilken retning kom det fra? Lukter du noe nytt? Kjenn luften sirkulere rundt deg og fokuser på den et øyeblikk. Kjenner du den bevege seg gjennom fingrene, over nesen eller bak i nakken? Hører du andre dyr? Lukk opp øynene og se deg rundt – hva er nytt i forhold til før du lukket øynene?

Eller er du som meg og helst vil være ved vann for å finne roen. Sett deg ved en innsjø eller ved havet og la refleksjonen av vannet lede deg til din indre ro. Se på refleksjonene fra solen som finnes i bølgene og skimmeret som naturlig beveger seg i vann. Se fuglene dykke i havet eller fluene danse på overflaten. Kjenn på lukten og føl på luftstrømningene. Lukk øynene og bruk dine andre sanser for å oppleve det øynene dine ser. Fokuser på en og en ting og kjenn av roen senker seg over deg.

Hvordan du finner roen, hvordan min mann finner roen og hvordan jeg finner roen i naturen er utrolig individuelt. Så uansett hvordan du velger å gjøre det og hvor du velger å gå for å søke ro, vær til stede i øyeblikket! Åpne sansene dine for å være mottagelig for naturens energi og kjærlighet.

Steiner langs kysten i solnedgang

Naturens Fascinerende Kunstverk

Foruten å kunne gi ro, lindring og energi, er naturen et galleri i seg selv. Du finner fantastiske kunstverk i naturen – små ting som kan være fargerike, rare og fascinerende. Intrikat mønster på blader som er markspiste, blomstenes ulike fargespekter, en sommerfugls livssyklus og den ferdige sommerfuglens enormt vakre vinger… Naturen er en uendelig kilde til undring om du lar den være det. Ta deg tid til å observere mens du er ute på din tur, og la deg forundre av naturens balanse, harmoni og magi.

Det er så mange rare ting å se om du virkelig begynner å legge merke til dem. Mosemønster på steiner, små dyrebabyer, et tre som skaper en flott figur, blomster som vokser opp gjennom asfalten, mønsteret et blad lager når det lander i vannet, steiner som har en farge i vann og en annen i hånden, regn som sammen med jord og annet lager mønster på murer… Åpne opp og legg merke til de små tingene i naturen og kjenn på følelsene det gir deg.

Et tre som har laget en figur av en mann
Jeg møtte denne mannen på en av mine turer

Kjærlighet og omsorg fra naturen

Naturen er et sted der du kan finne kjærlighet og omsorg når du trenger det. For mange er naturen en fast følgesvenn som de aktivt bruker for å finne ro eller energi, men også for å søke en kjærlig og omsorgsfull omfavnelse. Solnedganger og naturens øvrige skjønnhet kan minne deg om den uendelige kjærligheten som finnes rundt deg, og gjennom foten av fjellet kan du føle på styrke og fasthet.

Hverdagen og livene våre er ofte hektiske og travle, men naturen er alltid der og ønsker deg velkommen. Så neste gang du føler deg overveldet fra kjas og mas på jobb, i familiesituasjonen, på grunn av tanker og følelser eller du bare vil finne roen – beveg deg ut i naturen og utforsk skjønnheten den innehar. Ta deg tid til å koble helt av og konsentrere deg om magien og kraften naturen kan gi deg om du lar den.

Har du noen gode minner eller opplevelser fra naturen som du vil dele med meg?

bål i skogen ved en innsjø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *