De små tingene – the little things – i hverdagen

Jeg kommer til å gjenta frasen «de små tingene» veldig mange ganger i løpet av mine innlegg, da det er det viktigste livsmottoet (tja, heter det egentlig livsmotto? Men du skjønner hva jeg mener?) mitt. Hver dag ser jeg automatisk etter de små tingene; ting som kan få meg i bedre humør, ting som gjør at jeg smiler, ting som varmer hjertet mitt, ting som gjør at jeg føler takknemlighet eller føler at jeg er til nytte. Ting som viser at jeg er elsket, ting som viser meg at det jeg gjør teller for andre, ting som kanskje er helt tullete for andre, ting som er skrullete og morsomme, ting som viser naturens kjærlighet til oss alle og små ting som tar fokuset bort fra dagens kjipe utfordring.

En stein med mønster
Naturen er fantastisk og viser seg fra sin utrolige fascinerende side overalt, bare du ser etter.

De små fascinerende tingene. De små overraskende tingene. De små uvanlige tingene som får oss til å smile, bli underholdt eller ettertenksomme. De små tingene som gir lykke. Vakre steder, morsom natur, glade farger… Det er så mange «små ting» man kan legge merke til, og det endrer seg som regel fra dag til dag. Mine «små ting» behøver ikke gi deg noen ting, men målet mitt er at du skal kjenne litt på hva de små tingene er og hvordan du kan se etter dine «små ting» i hverdagen!

Her er det viktig å legge til at jeg er kronisk syk, noe jeg skal skrive om senere, så det er ikke alle dager som er positive. Denne lille delsetningen – «de små tingene» – har blitt til under vanskelige dager der kroppen bare har villet ligge på sofaen, badet er utrolig mange «kilometer» unna, smertene herjer og tårene renner. Da er det viktig for meg å se etter de små tingene som gjør dagen bedre – om bare for små øyeblikk av gangen!

Små ting som spiller en rolle i mitt liv

Frossent vann blir en liten isfoss
Den vakre naturen vår er fantastisk! Hver sesong har sine spesielle små ting!

De små tingene kan være vanskelig å legge merke til i begynnelsen, men etterhvert vil de dukke opp hvor som helst og når som helst! Det er viktig å påpeke at dine små ting og mine små ting sjelden vil være de samme, for vi er ulike som personer. Men jeg skal fortelle om mine små ting underveis i mine innlegg 🙂

Refleksjon er en særdeles viktig del av livet, og det å kunne fokusere på og reflektere over de små tingene på dager da livet er litt kjipt, gjør at du kanskje reflekterer mindre over de kjipe tingene. Det å tenke over dine små ting og fokusere på dem kan også hjelpe om du er på vei inn i et angstanfall, eller bare trenger litt «solskinn» inn i dagen. Jeg mener, et smil er jo en liten del av solskinnet! Eller hva mener du?

Det er i alle fall det jeg er ute etter, en liten lomme av lykke, glede, fascinasjon og undring! Det er jo mye enklere å finne de små tingene på dager da kroppen funker og angsten ikke er tilstede, ingen krangler og sola skinner, men det er for øvrig også dager da man kanskje glemmer å legge merke til dem. Men hver dag finnes det muligheter for å finne disse små øyeblikkene, de små lommene eller de små tingene. Kall det hva du vil! Når du begynner å se etter dem og legge merke til dem, vil du merke en indre positiv endring. Du kan også bruke dine små ting som et grunnlag for mindfulness eller meditasjon, da du blir mer fokusert på øyeblikket.

Et hjerte av blomster
Jeg finner hjerter overalt, så det blir mange hjerter her på bloggen

Mine «små ting» inkluderer steiner i form av hjerter, vann (selvfølgelig – jeg elsker fontener, bølger, sand og strand, lukten av sjøen og følelsen av vann), naturens egne kunstverk, blomster med vakre farger, sommerfugler, en setning i en bok, barna mine og deres ansiktsuttrykk og klemmer jeg får og smil jeg mottar på mine turer rundt omkring. Jeg tar mange bilder av mine «små ting» selv om jeg ikke alltid vet hvorfor jeg tar bildet akkurat der og da. Å reflektere over bildet etterpå gir ofte en større klarhet i hvorfor jeg tok det, og jeg kjenner igjen på følelsene jeg hadde da.

Hvis du også legger merke til små ting hver dag, eller det er noe du tenker kanskje du skal se etter, legg gjerne igjen en liten kommentar – vil gjerne høre fra deg.

Hva er dine små ting? Hva bringer deg glede i et øyeblikk, eller fascinasjon?

Vil du høre mer om de små tingene, og av og til motta gratis produkter? Meld deg inn i nyhetsbrevet!

2 thoughts on “De små tingene – the little things – i hverdagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *